Vill du lära känna dina Gmail kontakter bättre?

RapportiveVi på Pixpro använder sedan många år tillbaka GoogleApps för att hantera mail, kalendrar och dokument för vår domän pixpro.net Det finns många olika tillägg till olika webbläsare som förfinar GoogleApps-gränssnittet. Jag har under en tid använt mig av tillägget Rapportive som jag har installerat i min webbläsare som jag tänkte tipsa om. Rapportive hämtar upp information om den som skickar mail till mig.

Jag får upp bild från Gravatar eller annat socialt nätverk. Om personen har lagt in information om företag, adress, telefon, titlar osv på Linkedin så visas den informationen. Adressen är kopplad till en länk till Google kartan så att jag kan se vart personen finns. Under basinformationen så visas snabblänkar till de olika sociala nätverken som personen har registrerat sig på med den aktuella e-postadressen.

Jag kan välja att börja följa personen på de sociala nätverken så som exempelvis Twitter och Google+ eller skicka en kontaktförfrågan till Linkedin eller Facebook. Genom att föra musen över någon av nätverkens ikoner kan jag enkelt se de senaste sociala inläggen som personen gjort.

Den nätta lilla funktionen Rapportive har förenklat för mig att få en bild om personen som mailar mig samtidigt som jag utökar mitt sociala nätverk snabbare än tidigare då det går på ett klick att skicka en kontaktförfrågan till Linkedin för att hålla kontakten. Och framförallt blir det av!

Om du inte använder Google Apps eller Gmail som din e-postläsare så är det bra att veta att många använder tillägg som denna för att veta mer om dig som avsändare. Ännu en anledning att se över din sociala medienärvaro så att den verkligen återspeglar dig och ditt företag!

Rapportive köptes av Linkedin för 15 miljoner dollar förra året och fungerar både som tillägg i Chrome, Firefox och Safari.

Här kan du läsa mer och ladda ned plugginent

Vi vill gärna hjälpa dig!

Vi hjälper dig som är entreprenör eller driver små- och mindre företag att förenkla tillväxt med hjälp av online kurser, digitala tillväxtstrategier, business automation och masterminds.

    

Pixpro Stockholm AB

Blåbärsvägen 22
S-181 64 Lidingö
Sweden
+46 (0)8-410 567 60
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
keap certified partner color2x
IS certified partner black
kajabi logo wide

© Pixpro Stockholm AB 2003-2020. Alla rättigheter förbehålls.