Vart hamnar ditt e-postbrev?

Ny sortering i Gmail

Idag har jag fått ett nytt utseende på min inkorg för e-post. Vi använder som så många andra företag Google Apps så vi har samma utseende på inkorgen som Gmail.

Jag har fått några nya flikar ovanför min e-postlista som hjälper mig att få min e-post filtrerad. Primär, Socialt och Kampanjer. Jag fick välja till några egna filter så jag lade till Uppdateringar och Forum. Nu verkar de mesta av nyhetsbreven som jag prenumererar på hamna i fliken Kampanjer. De notifieringar jag får från Facebook, Google+ och Twitter finns att hitta under fliken Socialt. Under fliken Primär finns all övrig e-post. Troligtvis den e-posten som är den för mig mest viktiga där kommunikationen sker direkt till mig.

Jag håller just nu på att skicka ut en ett e-post till våra prenumeranter av vårt nyhetsbrev om årets intensivkurs i Joomla som vi kallar för Pixpro Summer Camp. Det ska bli intressant att se vart den hamnar under för flik och om den får fler eller färre unika öppnare i statistiken efter denna uppdatering.

Det blir allt svårare att nå fram med budskap - oavsett om man har fått godkännande av mottagaren eller ej att skicka e-post. Ett nitiskt spamfilter kan spärra så att mottagaren inte får brevet eller mottagaren själv kan ha satt filter och regler som gör att budskapet inte når fram som tänkt.

Den nya sorteringen i Gmail kanske gör det lätt att missa att kolla av alla flikar för nya e-postmeddelanden. Och lättare att slippa att få "reklam" direkt i det av Google ansett viktigare flöde. Google har underlättat så man ser hur många olästa e-post som finns under respektive flik vilket kanske gör att fler kommer att se och lägga märke till vårt nyhetsbrev.

Det ska bli intressant att se hur detta påverkar utskcik och e-post kommunikation framöver. Jag återkommer med lite reflektioner utifrån vårt utskick.
 

Vi vill gärna hjälpa dig!

Vi hjälper dig som är entreprenör eller driver små- och mindre företag att förenkla tillväxt med hjälp av online kurser, digitala tillväxtstrategier, business automation och masterminds.

    

Pixpro Stockholm AB

Blåbärsvägen 22
S-181 64 Lidingö
Sweden
+46 (0)8-410 567 60
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
keap certified partner color2x
IS certified partner black
kajabi logo wide

© Pixpro Stockholm AB 2003-2020. Alla rättigheter förbehålls.